Hoe kies je email marketing software ?

Hoe kies je email marketing software?

#08 Hoe kies je email marketing software ?

 Welke emailmarketing service past bij je vastgoedkantoor?

 

Vastgoed Tips ging op onderzoek naar het actuele aanbod van email marketing software EMS en geeft je tips hoe je vlotter een keuze maakt die bij je behoefte aansluit. In België wordt er wel eens met property management system PMS voor makelaars gewerkt bijvoorbeeld, Skarabee, Maximmo , Whise , Zabun dit met het doel om je panden vlot te publiceren op diverse vastgoed platformen, je website, je marktplaats etc. In deze pakketten vind je altijd een functievoor e-mailautomatisatie. Deze tools worden vaak te weinig door de vastgoed agenten gebruikt en misschien heeft dat ook zijn oorzaak.

Wat is Emailmarketingsoftware?

Vastgoed Tips blogt over vastgoedmarketing en de digitale aanpak. Rond e-mail marketing zijn er 3 behapbare blogberichten die op elkaar aansluiten.In het 3de deel bekijken we het Emailmarketing Software gaat de focus naar het selecteren van een e-mail service platform.

 • #06 Emaillijsten van je vastgoedkantoor.
 • #07 Hoe start je een e-mailcampagne op?
 • #08 Hoe kies je e-mailmarketing software platform?

Definitie email marketing software

Softwareoplossingen voor e-mailmarketing zijn toepassingen waarmee u e-mailmarketingcampagnes kunt plannen, uitvoeren en bewaken. Ze worden vaak voorzien van met e-mail builders, e-mail planningsfuncties, en campagne automatiseringstools om u te helpen uw activiteiten te stroomlijnen.

Waarop moet je e-mailmarketing software scoren?

Emailmarketing software platform moet je onderneming doen groeien. Het moet tijdsbesparend zijn en het moet je lead omvormen tot klanten, klanten die herhaaldelijk terug komen om te kopen of verkopen. Het softwarepakket moet er voor zorgen dat dit email verkeer op automatische pilot staat.

De selectie van je e-mailmarketing tool hoe pak je dit aan?

Gezien het belang van Email marketing in het geheel van je marketingstrategie is het kiezen van een gepaste software een van de belangrijke taken als je uw contacten op een gepaste wijze wil bereiken. Je pakket kies je als een paar schoenen. Koop het juiste paar voor de juiste gelegenheid en kies een geschikte maat.

Stappenplan voor het selecteren van uw e-mailmarketing tool:

 1. Identificeer je doelstellingen
 2. Visualiseer je huidig proces
 3. Breng uw gewenste eisen en voordeel in kaart
 4. Lijst je musthaves en prioriteiten om je doel te halen
 5. Maak je shortlist en evalueer de prijszetting

Kies je ESP met de juiste maat

Het is aangeraden om te weten in welk gebied van de markt je moet zoeken.Hoe eerder je weet waar te zoeken, hoe beter. Het opsplitsen van het aanbod is een goede manier om sneller tot een shortlist te komen van potentiële e-mailmarketing tools.De juiste maat kiezen voor je ESP is ook erg belangrijk. Even verduidelijken, bij het vervoer van personen kan je kiezen tussen een personenwagen, een autobus een train of een vliegtuig.

Dus ook voor je email campagnes kies je best een passende oplossing.

Hoe kan je het aanbod opsplitsen? Waar zitten de verschillen tussen de aanbieders? En hoe kun je snel beoordelen in welk segment een e-mailleverancier zich bevindt?

Om je te helpen kieze omschrijf ik 3 categorieën

 1. De Instapoplossing voor email marketing voor de kleine mark.

De e-mailmarketingoplossingen voor de kleine markt zijn perfect geschikt voor organisaties die weinig (functie) eisen stellen. Je zoekt naar een manier om uw eenvoudige e-mails te versturen, zonder teveel toeters en bellen. Immokantoren die deze e-mail marketing oplossing gebruiken hebben geen grote behoefte aan persoonlijke service of consultancy van hun EMT ( email marketing team ).

Vaak zijn de e-mailsoftware tools in deze markt alleen geschikt voor het verzenden van kleine hoeveelheden e-mail. België is niet groot en veelal voldoen deze tools voor onze KMO’s. Ze zijn perfect in staat om de gewenste hoeveelheden e-mail te verwerken.

Instap oplossing

Een instap oplossing voor een kleinere speler als een familiale vastgoed aanbieder heeft een aantal van de volgende kenmerken:

 • De aanbieder zet meestal prijzen op hun website, biedt misschien een voor altijd gratis e-mailmarketingplan of een gratis proefperiode.
 • Ze bieden kant en klaar One size fits all contracten
 • De meeste gebruikersondersteuning is op basis van zelfbediening, een FAQ of een hulpcommunity.
 • De gebruiker support staf is veel groter dan de implementatie en consulting staf.
 • Rapportage is meestal erg eenvoudig.
 1. Het middensegment is handig voor bedrijven met een eigen emailmarketing team

Het middensegment van de markt is het meest vage deel van de markt. EMT’s in het middensegment hebben eigen specifieke sterke punten, maar kunnen op andere punten tekortschieten, bepaal daarom eerst goed wat je verwacht van de ESP. Het middensegment is toch wat professioneler en je hebt duidelijk ambities. De zakelijkkant is vaak duidelijker en KPI’s richten zich meer naar je opbrengst eerder dan naar de goalen. Het openlijk aanbieden van affiliateprogramma’s is een veel gebruikte verkoopstactiek.

Wil je een e-mailmarketingoplossing in het middensegment vinden? Let dan op de volgende kenmerken;

Middensegment

 • Het aantal te verwerken e-mails.
 • Ervaring kunnen tonen van je geavanceerd e-mailprogramma door een casestudie.
 • Het kunnen aantonen van enkele referenties met een paar grote merkklanten.
 • Het aanbieden van een supportteam dat over je account waakt of een vaste accountmanager,SPOC.
 • E-mailmarketingoplossingen voor de B2B ondernemingsmarkt.
 1. Het Topsegment daar bouw je een eigen strategie met spindoctors een hogere budgetten

Het topsegment is de markt waar bedrijven naartoe gaan die een geavanceerde oplossing van hoog niveau nodig hebben. Data, integratie, leverbetrouwbaarheid en automatisering zijn de sleutelwoorden als het er topnotch aan toe gaat. Natuurlijk is de prijsstelling ook belangrijk maar aanbieders in het Topsegment nemen als vuistregel geen kleine klanten aan.De grote jongens gaan duidelijk nog een stapje verder.

Deze gebruikers gaan ook op zoek naar een sparringpartner die meedenkt op hetzelfde niveau. De Top-markt daar zijn e-mailmarketingoplossingen nog steeds het sterktepunt, en zijn alle basicbehoeften zijn gedekt. In het topsegment gaan ze de extra mile en dan hebt een partner die je oplossing mee uitwerkt met je bedrijf.

In het hoger emailmarketing segment, herkenje aan de volgende kenmerken.

Topsegment 

 • Globale speler met veel klanten die wereldwijd aan e-mailmarketing doen.
 • Kaderleden en consultants met gerenommeerde staat van ervaring.
 • Ze kunnen snel een dream-team samenstellen om je te helpen.
 • Ze zijn in staat de meest complexe data-, automatiserings- en integratieprojecten uit te voeren.

Waar zit het verschil in de emailmarketingsoftware?

Waar moet je zoal opletten om in je keuze van een e-mail marketing software te slagen? Bij Venture Harbour deden ze een rondvragen bij 1700 marketeers en zo kan je 9 factoren onderscheiden die het verschil maken tussen een goed en fantastische pakket. Dit rapport maakt deel uit van de basisingrediënten van dit artikel.

De 2 belangrijkste parameters in de prijsstructuur zijn het aantal contacten en het aantal verzonden e-mails.

Het vergelijken van e-mailmarketingstools is een moeilijk verhaal. Daarom is het belangrijk om naar alle negen factoren te evalueren om er zeker van te zijn dat u de juiste tool van start gaat voor uw job, in plaats van de goedkoopste.

1.     Gebruiksgemak

Bij sommige e-mailmarketingtools heb je enkele uren nodig om een e-mailmarketingtemplate er aanvaardbaar uit te laten zien op een GSM. Hoewel alle genoemde e-mailmarketingtools uit het rapport visuele e-mailbouwers en gebruiksvriendelijke interfaces bieden, is vergelijken de boodschap. Je kiest ook zelf hoeveel toeters en bellen je wil hebben.

2.     Betaalbaarheid

Wat onderscheidt een tool van €100/maand van een tool van €20/maand?

Soms heel weinig, soms er veel. Hubspot, bijvoorbeeld, rekent misschien 10X meer dan de meeste e-mailmarketingtools, maar ze bieden een alles-in-één marketing- en verkoopsplatform dat alles omvat van landingspagina’s en live chat, tot een tool voor socialemediabeheer en CRM. Aan de andere kant biedt ActiveCampaign een enorme hoeveelheid waarde terwijl het een van de meest betaalbare e-mailmarketingtools op de markt blijft.

3.     Leverbetrouwbaarheid

Een e-mailmarketingtool is waardeloos als uw e-mails in de spamfolder belanden. Daarom is afleverbaarheid, een cruciale factor. Om de beste afleveringspercentages te krijgen, zijn er een paar dingen die e-mailmarketingservices moeten doen. Wie zelf aan de slag gaat riskeert hier te falen. Alle aanbieders in het onderzoek scoorden goed met een score rond 98 %. Maar er is één die uitblinkt. De indrukwekkende prestatie van ActiveCampaign is het resultaat van 17 jaar optimalisering en het helpen van klanten om betere e-mails te schrijven. Ze bieden een zeer handige ‘spamcheck’-tool om te voorspellen hoe groot de kans is dat een e-mail in de inbox belandt, en als de score te laag is, wordt aangegeven welke wijzigingen u moet aanbrengen.

4.     Functies

Als je e-mailmarketingtools uitprobeert, zult je merken dat ze allemaal de standaardfuncties bieden die u van een e-mailmarketingtool mag verwachten, zoals visuele e-mailcampagnebouwers, vooraf ontworpen e-mailsjablonen en autoresponders. Slechts een handvol gaat verder met extra e-mailmarketingfuncties die zijn ontworpen om u tijd te besparen en betere resultaten te behalen.

 • Automatisering A / B Testen – een praktijk die pas echt een verschil maakt eens je meer dan 10 000 abonnees hebt. Daarin laat ActiveCampaign u toe  om automatiseringssequenties te split-testen. Dit betekent dat u radicale veranderingen kunt split-testen, zoals het verzenden van tien e-mails naar nieuwe leads versus slechts vier, om te zien welke sequentie het hoogste conversiepercentage heeft.
 • Smart Content – of conditionele content functie hiermee kan je blokken van content in uw e-mailcampagnes verbergen en weergeven op basis van waar een contact zich in uw aankoopcyclus bevindt, of in welke lijsten ze staan.
 • Onderwerpregel emoji’s – Het gebruik van emoji’s in onderwerpregels blijkt de open rates te verhogen met maar liefst 45%. Hier maakt Hubspot het een beetje gemakkelijker door een emoji-knop naast het vak van de onderwerpregel te hebben.
 • Progressive Profiling – is een sterkte punt bij Hubspot. Neem nu, een lead bezoekt uw website op dag één en wisselt haar naam en e-mailadres uit. De volgende dag komt ze terug naar uw website. Dan wordt er automatische vervolg formulier getoond. Dit stelt je in staat om meer gepersonaliseerde e-mailcampagnes te sturen naarmate je meer informatie over je lead hebt verzameld.
 • Campagne booster .Omnisend heeft een ‘campagne booster’ functie die automatisch campagnes opnieuw verstuurt naar abonnees die een e-mail campagne niet hebben geopend (een quick-win die volgens Omnisend de e-mail verkoop tot 30% verhoogt).
 1. CRM

Emailmarketing staat niet op zich in je bedrijf, een goede integratie met CRM is aan te raden. Ik weet ook dat in Belgie niet elke vastgoedmakelaar een CRM heeft (er is nog werk aan de winkel) Misschien is het zinvol om een e-mailmarketingtool te gebruiken die ook een ingebouwde CRM (customer relationship management) en automatiseringsfunctionaliteit heeft. Hier komen Hubspot en ActiveCampaign als enige uit het onderzoek. Let wel de prijsstructuur van Hubspot zal niet passen in elke budget. Vandaar de eerdere opsplitsing in de 3 segmenten.

 1. Rapportage en analytics

De meeste e-mailmarketingtools bieden zeer weinig rapportagefunctionaliteit, zodat het verrassend moeilijk kan zijn om te begrijpen welke e-mails een positief rendement op je investering opleveren. Je kan wel overal de basis KPI’s opvolgen. Hubspot scoort het best en dat is ook logisch omdat het een alomvattend systeem is. Ze spelen hier buiten categorie. Daarna kan ook Autopilote mooi antwoorden op je doelgerichte vragen. Laat de keuze van je emailmarketing tool afhangen van je noden. Vergeet niet, het heeft geen zijn om data te verwerken tot analyses als je daar ook niet mee aan de slag gaat.

Je weet wel, Digitale Marketing het gaat over cijfers en niet over we denken dat.

 1. Intergaties

Tegenwoordig integreren de meeste e-mailmarketingtools met Zapier in plaats van hun eigen buffet van integraties te bouwen. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals Autopilot, die een enorme verscheidenheid aan eigen integraties heeft. Als het gaat om Zapier integraties, dan zijn er verschillen . Elke ‘zap’ (integratie) heeft twee delen: Een trigger en een actie. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u een integratie wilt bouwen zodat elke keer dat iemand zich inschrijft op uw mailinglijst (de trigger), ze automatisch worden toegevoegd aan een Google Spreadsheet (de actie), dit kan in enkele minuten worden gebouwd met behulp van Zapier. De regel is hoe meer triggers en acties een e-mailmarketingtool biedt, hoe gemakkelijker het is om taken te automatiseren.

 1. Klantondersteuning en opleiding

ActiveCampaign is de enige e-mailmarketingtool met een Customer Success Commitment, waarin een reeks normen wordt beschreven voor opleiding, ondersteuning en garanties die je van ActiveCampaign kan verwachten. Onnodig te zeggen dat het van wereldklasse is. Van implementatie- en migratieondersteuning tot toegang tot de ActiveCampaign-community, persoonlijke evenementen en vooraf gebouwde automatiseringsrecepten, je kan erop vertrouwen dat je in veilige handen bent.

Hubspot de uitvinder van inboundmarketing heeft ook een traditie van opleidingen en certificaten. Het zit echt in hun DNA om opleidingen te creëren.Let op, een persoonlijke hulp bij Hubspot is betalend. Onlangs maakt ik een email campagne met Mailerlite en ook hier zijn ze klant georiënteerd nochtans startte ik met een gratis account. Ik kreeg snel en vlot alle nodige hulp.

 1. Beveiliging & compliance

Als u gevoelige persoonlijke data en gegevens vastlegt vanwege uw bedrijfstak of product dan heb je een e-mailmarketingprovider nodig hebt die beschikt over bepaalde certificeringen voor beveiliging en naleving van de privacywetgeving. Je in deze situatie alvast  een van deze 3 te overwegen:

 • ActiveCampaign
 • Hubspot
 • MailerLite

Deze grotere e-mailmarketingproviders hebben al wat jaren op de teller en zijn meestal de beste optie als het gaat om beveiliging en compliance. Alle drie bieden ze uitgebreide documentatie op hun websites over hun beveiliging en compliance maatregelen.

Conclusie.

Emailmarketingsoftware kies je beste vanuit je doel en je ambities. De meest gekende blijkt uit testen niet vaak het beste product (Mailchimp) Ook de prijszetting kan bepalen waarom een ESP haalbaar is. En dat maakt de nr 2 niet altijd de beste optie ( Hubspot )

Maak dus echt een lijst op voor je zelf wat belangrijk is. Begrijp ook dat geen enkel systeem voor eeuwig is en dat er een snelle evolutie is op het vlak van communicatie op afstand.

De 3 hapbare delen van email marketing.

Dit was het derde blogbericht naar een betere emailmarketing voor je immokantoor. Deze tips kunnen je helpen bij het projectmatig aanleggen van een gezonde emaillijst. Er zijn nog 2 blogberichten ronde het thema emailmarketing. Wil alle berichten ontvangen wordt dan gratis abonnee.

Vastgoed Tips Abonnement

Zit je nog met een vraag over email marketing Vastgoed Tips kan je helpen geef maar een seintje in de email.