Sociale Media Afmetingen 2022

Vastgoed Tips social media afmetingen

Social Media afmetingen 2022 voor vastgoedmarketing.

Het overzicht van afmetingen en toepassingen van sociale media netwerken voor 2022 is nu al klaar. Omwille van het voortdurend veranderende social medialandschap, kan het moeilijk zijn voor een vastgoedmakelaar om te navigeren op deze woeste wateren met veranderlijke winden. Vastgoed Tips Zorgt voor een handige gids die altijd up-to-date is.

Dit bericht “social mediaafmetingen 2022 voor vastgoedmarketing” is een handige techy list, een spiekbriefje met links naar landingspagina’s die zichzelf updaten. Zo heb je een cheatsheet met afbeeldingsformaten die up-to-date blijven tot 2022 en “quick wins” over hoe je deze netwerken het best inzet.

De visuele content staat centraal in de immobiliën sector.

Wie vandaag werk maakt van zijn vastgoedmarketing zal ongetwijfeld visuele content aanmaken. De visuele aspecten zullen de belangrijkste blijven voor het engagement op alle sociale media. Beeld krijgt nu eenmaal meer interactie en aandacht dan pure tekstberichten. Al ben ik van mening dat je tekstbericht ook voldoende inhoudelijke boodschap mag hebben. De snelle ontwikkelingen in sociale netwerken zorgen ervoor dat afbeeldingsformaten op diverse sociale netwerken voortdurend veranderen. En daarom deze handige “Cheat Sheet”.

Welk doel heeft je social medianetwerk?

De Sociale medianetwerken zijn allemaal gemaakt met een vergelijkbaar doel en werden ontworpen om te functioneren op dezelfde toestellen en apparaten. De bedoeling van elke social mediasite is om mensen met elkaar verbonden te houden, gebruikers te helpen ontdekken wat er gaande is in de wereld, en om gebruikers te helpen delen wat voor hen belangrijk is.

Hoe elk platform deze taak vervult, verschilt sterk. Wees ook eerlijk en kritisch. Elk social medianetwerk heeft ook een zakelijkmodel en wil advertenties verkopen.

Is Facebook het belangrijkste sociale mediakanaal voor je vastgoedmarketing?

Als we naar de cijfers kijken, blijft Facebook de koning van het social mediagebruik, evenals van social mediamarketing. 95% van de bedrijven die actief zijn op Facebook gebruikt de site om hun naamsbekendheid en betrokkenheid te vergroten. Niet voor elke makelaar is Facebook de nummer 1. Het hang sterk af van je dienstverlening en je doelgroep.

Alle sociale netwerken groeien in 2021.Facebook heeft een turbulente periode gehad en staat wat ter plaatse te trappelen. Ik verwacht evenwel dat Facebook toch weer aansluit bij de rest.

Wie Facebook zegt denkt ook aan het meer glossy Instagram, een trending platform uit dezelfde stal. Instagram is erg populair bij de millennium generatie, de generatie die nu hun gezinswoning wil aankopen. Instagram krijgt hierdoor een mooie 2de plek in de hitlijst.

De verrassing is misschien Google. Ik tip Google als 3de belangrijkste netwerk. Google is natuurlijk meer dan een sociale medianetwerk, Het is een digitale suite. 98% van de prospecten gebruiken Google search in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Google search is een zoekhulpmiddel en bijzonder sterk in het vinden van het beste antwoord. Ook als de vraag is” zoek een huis te koop”. Zo kan je via search prospecten naar een eigen website loodsen en kan je rekenen op een one-to-one klantenbinding via de chatbot . Google review kan je zaak maken of kraken en Google Mijn bedrijf is vaak je eerste zichtbaarheid op het net. Zo komt Google verdienstelijk op nr 3.

Top 3 social media netwerken voor de makelaardij.

 1. Facebook
 2. Instagram
 3. Google

Welke sociale netwerken zijn populair in de vastgoedsector?

Ik ga je niet in verleiding brengen met broodloze kunsten en ik begrijp echt wel dat een goed verzorgde social media strategie heel wat werk met zich meebrengt. Dus is vaak de eerste opdracht het bepalen van het medium dat best aansluit met je doelgroep en de link maakt met je kooplustige klant.

Gelukkig zijn er al enkele die de weg geëffend hebben en kunnen we met zekerheid zeggen in welke sociale vijver de meeste vissen zwemmen. Denk wel aan deze vijver staan ook de meeste vastgoedmakelaars die naar klanten hengelen.

Vandaag gaan we het niet hebben over de ideale klant voor je vastgoed, hierover werd reeds eerder een blogbericht geschreven. Dus schuif ik dit onderwerp wat aan de kant. Vandaag gaan we het ook niet hebben over social-mediastrategieën.

Hoe sterk is het social medianetwerk bij de 20-40 jarigen?*

 • Facebook 89%
 • Instagram 57%
 • Linked In 47%
 • Google search 94%
 • Twitter 26%
 • Whatsapp 97%
 • You Tube 79%
 • Pinterest 32%

*Populariteit in gebruik. Dit wil daarom nog niet zeggen dat men op deze media ook opzoek gaat naar een woning maar je doelgroep is hier wel aanwezig. Google search is strikt genomen geen social kanaal maar je hebt wel interactie via je website als die functioneel opgebouwd is. Google is vaak een eerst opstap naar Immoweb of Zimmo.

EXTRA TIP :

Statistiek over gebruik van social medianetwerken in België 2021.

Eerder dit jaar kwam er een studie uit opgemaakt door Kepios & We Are Social in samenwerking met HootSuite. Deze globale en wereldwijde studie geeft cijfers over de evolutie en het gebruik van verschillende sociale mediakanalen. Xavier De Graux haalde er de specifiek Belgische cijfers uit een bundelde deze cijfers in een handige blogpost statistiek 2021.

De cheatsheet sociale mediakanalen voor vastgoedmakelaars.

Deze sheet heeft 3 basis componeneten.

1.   Met welke afmeting zal je rekening houden.

Via een URL word je gezonden naar een landingspagina die steeds actueel is waar je info krijgt over de actuele afmetingen voor je social mediaberichten en advertenties.

2.   Welk type post zet je op wel kanaal.

Elk Social Media netwerk is specifiek en heeft eigen een omgangsvorm. Als vastgoedmakelaar kan je daar extra op inzetten door je berichten aan te passen aan het platform.

3.   Hoe vaak kan je nu publiceren op een social medianetwerk .

Elk netwerk heeft een eigen soms ongeschreven code. Blijf je stil langs de kant staan of ga je erg actief posten. Hoe vaak moet het zonder vervelend en opdringerig te worden en zonder onder te sneeuwen. Je krijgt alvast een indicatie van wat een wenselijk hoeveelheid aan post is. Als vastgoedmakelaar kan je daar extra op inzetten door je berichten aan te passen aan het platform.

Cheat Sheet Social Media Netwerk voor je Vastgoedmarketing.

Facebook

Facebook afmetingen:

Https://www.facebook.com/business/ads-guide/image

Facebook content:

Facebook is als grootste sociale media platform heel erg informeel in omgang. Het platform leent er zich toe om diverse types van bedrijvigheid te promoten. Zowel het professionele vastgoedkantoor, als de gepensioneerde die een bijverdienste heeft kan zijn zakelijke contacten via Facebook optimaliseren. Facebook kan een grote bijdrage leveren aan het bereiken van uw doelen. Wie door regelmatige publicaties een trouwe schare volgers kan verzamelen wordt door Facebook extra beloond in zichtbaarheid een bereik.

Het platform is geschikt voor interviews en video te publiceren, woningaanbod te visualiseren, interactie te hebben met volgers en zij die ervan houden om de laatste weetjes uit je interne keuken te vernemen.  Facebook is een echte online socio-club.

Publiceren op facebook:

Post uitzenden op Facebook dat doe  je best niet voor etenstijd, verder houdt Facebook ervan om dagelijks een post te kunnen publiceren en zal je daar ook voor belonen. Meerdere post per dag zorgen er echter voor zorgen dat u minder bereik krijgt.

Hoe publiceren op Facebook. Hier post je best berichten over je lokale activiteiten, een interview waaruit je kennis blijkt kan je ook delen je vastgoedaanbod kan je publiceren en vooral interactie met je volgers en de gemeenschap waar je deel vanuit maakt zullen je profiel versterken.

Een inkijk in je persoonlijk leven en wat er zich afspeelt achter de schermen zal in dankbaarheid afgenomen worden. Hou je private grenzen in de gaten maar wees openhartig .

Instagram

Instagam afmetingen:

https://www.facebook.com/business/help/430958953753149?id=1997185213680277

Instagram content:

Het microbloggingplatform voor foto’s en video’s is uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gebruikte sociale netwerken. Foto’s en video’s geven Instagram een eigen dynamiek.Zelf beheer ik ook enkele profielen en kan bevestigen dat beeld een centrale plaats inneemt op dit sociale netwerk. Als Facebook een socio-club is dan kan je Instagram zien als “ Een showroom “. Het glossy gehalte is hoog op Instagram. Soms vervagen de grenzen tussen wat we zijn en wat we willen. De applicatie Instagram biedt talloze functies voor fotobewerking. Met de beroemde Hashtag (#) kunt u foto’s volgens bepaalde categorieën van elkaar scheiden of markeren.

De laatste jaren heeft Instagram zich voor veel bedrijven bewezen als een reclamemethode voor productplaatsing en branding. Het is een showroom en dat concept begrijpt elk ondernemer. Sinds enige tijd is er ook de mogelijkheid om je promo adds te maken via advertenties op de Instagram News Feed. En steeds vaker zien we toch ook dat de tekstblokken bij instagrampost professioneler worden in opmaak. Vergeet best ook je Instagram stories niet Dit werkt als een dripping campagne voor de beter fans en volgers.

Cadocial, doe haar mijn groeten, weet daar alles over, Instagram en het gebruik. Zo weet ze dat je 79% meer bereik hebt met een locatie tag https://www.instagram.com/cadocial/?hl=nl

Publiceren op Instagram:

Publiceren op Instagram is goed voor je branding je kan vooreerst je panden mooi visualiseren je kan quotes publiceren je maakt berichten over speciale gelegenheden .Je zet je medewerkers In de kijker en je bedankt je klanten na een aankoop van een eigendom , met hun toestemming weliswaar. Je teksten hou je bewust beknopt en beperkt maar je maakt wel handig gebruik van emoticons en een goede spatiëring.

LinkedIn: 

Linked In afmetingen:

https://www.linkedin.com/help/lms/answer/a423663

Linked in content:

Linked in is In de letterlijke zin een echt netwerkplatform waar je met elkaar netwerkt, linkt. Het netwerk is het bij voorbaat zakelijk en daardoor ook een stuk formeler is in taalgebruik. Wie berichten post op Linked In kan dat in verschillende vormen. Je kan documenten maken die behoorlijk lang kunnen zijn, je kan powerpoint presentaties uploaden onder de vorm van slides je kan ook carrousels waarop men swiped maken en je kan gewoon berichten met een foto publiceren onder de vorm van een update.

Uw productie van uw video en je uitwerking van je tekst zal altijd formeler zijn en professioneler dan bijvoorbeeld op je Facebook , Whatsapp of Twitter. Omdat Linked In zo sterk inzet op netwerk en het tentoonspreidden van je expertise is het minder opportuun om dit netwerk te gebruiken voor onmiddellijke verkoopdoeleinden. De sterktepunten van Linked In voor de vastgoedsector zullen zich centraliseren rond het sourcen van menselijk kapitaal, het kiezen van zaken partners en het aantrekken van investeerders die vastgoed kopen in een  verdienmodel met een opbrengst verwachting.

Publiceren op Linked In:

Op linked in plaats je berichte waaruit je expertise blijkt. Je deelt kennis en alsook bestaande interessante artikels uit je sector. Testimonials waaruit je professionalisme blijkt worden heel erg gewaardeerd op Linked In. Linked In kan je best vergelijken met een serviceclub of de gentleman club. “Jij kent mij “is belangrijk dus je geeft elkaar schouderklopjes je deelt kennis je maakt grapjes…Neen echt niet op Linked In maak je geen grapjes en je er drinkt ook geen old scotch. De aller beste storytellers en bloggers krijgen op Linked in een geprivatiseerd kanaal. Maar dat is enkel op uitnodiging van Linked In. Linked in houdt van Incrowd

Het aantal publicaties op Linked is minder doorslaggevend dan je kwaliteit van je publicatie. Je kan je niche van lezers bepalen door het gebruik van #.

Een wekelijkse bijdrage zal uw populariteit op Linked In ten goede komen. Een goede interactie met je lezers zal linked in belonen met hogere zichtbaarheid .

Twitter

Twitter afmetingen:

Https://business.twitter.com/en/help/campaign-setup/creative-ad-specifications.html

Twitter content:

Dit netwek is geschikt om je woningaanbod te delen en om snelle vragen te stellen. Twitter wordt vaak gebruikt als een helpdesk waar vragen beantwoordt worden.

Twitter is niet alleen een platform om informatie te delen, het is ook een kans om je elevator pitch te maken in 140 tekens. Vraag jezelf voordat je tweet af, waarom zou iemand hierin geïnteresseerd zijn?

Visuele inhoud is koning , in het bijzonder op sociale media. Tweets met foto’s, afbeeldingen en video’s worden vaker bekeken:

Tweets met afbeeldingen leveren tot 18% meer kliks,  150% meer retweets op. Hou je betoog  tekste informatief  met een vleug je emotie .

Zorg voor interactie en verbintenis op Twitter. Stel vragen aan je doelgroep en maak polls voor je publiek . Vastgoed In België is vaak een lokale aangelegenheid.

Mensen praten graag over lokale evenementen en onderwerpen en ze houden van polls. Voeg een paar interessante en relevante polls of vragen toe aan uw Twitter content kalender Zo kan je rekenen op een boost in engagement van mensen met wie u in contact wilt komen.

Maak je Twitter communicatie persoonlijk. Tweet als een Local Storyteller niet als een Big Compagnie. Onroerend goed is een zaak van mensen bespeel deze persoonlijke kant naar je voordeel . Het doel is tenslotte dat uw volgers u op een dag persoonlijk ontmoeten.

Je  kan ook slim gebruik maken extra planning tools om je tweets te beheren. Een goed gebruik van hastags zal helpen om te connecteren met je doelgroep. Twitter is een real-time media, dus het is noodzakelijk om reactief te zijn op het nieuws en zeer frequent te publiceren.

Publiceren op Twitter:

Maar hoe vaak kan je Twitteren? Het antwoord is kort: “Zo vaak als je maar consistent kwalitatieve content kunt plaatsen.” Kwaliteit en consistentie zijn de sleutel tot social media succes. Dit is niet veranderd voor 2021, en ik verwacht niet dat het ooit zal veranderen!

Google Mijn Bedrijf:

Google Mijn Bedrijf afmetingen:

https://support.google.com/business/answer/7342169?hl=nl&ref_topic=7343035

Google content:

Google is meer dan een een social mediaplatform het is een digitale suite.

Welke en hoeveel tools je gebruikt van Google kan jezelf bepalen maar Google links laten liggen dat wordt wel héél erg moeilijk als bedrijf.

Google Mijn Bedrijf is de bedrijvengids van Google. Het is hun Gouden Gids. En dit is waar lokale bedrijven de informatie beheren die online over hen verschijnt, inclusief in kaarten, beoordelingen, enz.

Het is ongelooflijk belangrijk als makelaar dat u uw Google Mijn Bedrijf account aanmaakt en beheert, zelfs als u Google niet gebruikt voor uw andere tools.

Met Google Mijn Bedrijf kan je ook berichten posten en interactie maken met klanten. On rechtstreeks draagt GMB het ook bij tot je pageranking. Een goede marketing strategie zal hier versterkend werken.

Publiceren op Google Mijn Bedrijf :

Zorg voor een goed ingevuld profiel met professionele foto’s en goede info over je bereikbaarheid. Dit maak deel uit van de opbouw van je vastgoed merk als bedrijf . Ook je events kan je hier publiek maken

Cruciale post van je blog kan je opnieuw posten via Google mijn bedrijf. Zorg dat je klanten een goede review maken op je bedrijfsprofiel. Dit kan je zelfs in je verkoopvoorwaarden voorzien. Tip: maak ook gebruik van Google maps om je bedrijf makkelijk vindbaar te maken. Enkele weken geleden kreeg ik van Google een email om erop te wijzen dat een foto die ik 3 jaar geleden op Google maps plaatste van een klant “Apotheek” nu 50 000 views had gekregen. Dit hoeft geen uitleg toch.

WhatsApp: 

Whatsapp afmetingen:

https://faq.whatsapp.com/web/chats/how-to-send-media/?lang=nl

Whatsapp content:

Het gebruik van messaging apps in bedrijven is sterk toegenomen, vooral in het afgelopen jaar. Whatsapp is door velen gekozen omdat het in staat stelt gratis met uw belangrijkste doelgroepen te praten. Via deze app bent u altijd en overal bereikbaar. In onroerend goed, of je nu een agent, makelaar of onroerend goed adviseur bent. Makelaars met een internationale klantenkring hebben waarschijnlijk Whatsapp gebruikt omdat het de makkelijkste manier is om potentiële buitenlandse investeerders te bereiken zonder een internationaal belplan aan te schaffen.

Door het gebruik van deze messaging app, kunt u contact opnemen met de meeste, zo niet al, uw database te allen tijde. Zodra de lead u toevoegt aan hun contactlijst, kunt u hen relevante informatie sturen om hun interesse te wekken. Dit kan zijn exclusieve aanbiedingen, foto’s en video’s met de kenmerken van je panden, brochures of andere materialen die ze beschikbaar hebben. U kunt de laatste updates over een woning in een kwestie van seconden aanbieden.

Maar What’s app heeft meer in zijn mars. Met de Whatsapp chatbot kan je erg professioneel klanten volgen en begeleiden. Het lijkt wel een kleine CRM en is ook connecteerbaar met Hubspot, Pipedrive en Salesforce.

Via de chatbot kan je leads selecteren en je kan hen boodschappen en documenten sturen of , virtuele tours tonen.

Publiceren op Whatsapp:

Telkens je een relevante info hebt voor je propsect of klant.

Whatsapp is een één op één gesprek tussen 2 partijen. En een nieuw sterk opkomende manier van communiceren. En je kan ook chatgroepen maken. Dit is dan weer heel erg handig voor teams waarin je leden gezamenlijk wil informeren.

You Tube:

You Tube afmetingen:

https://support.google.com/youtube/answer/6375112?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=n

 

You Tube  content:

Youtube is in Amerika de tweede belangrijkste zoekmotor. En in Belgie is het aardig opweg om ook hier goed te scoren. Het zusje van Google laat ook toe om je eigen kanaal te openen en te beheren.

Bedenk voor je vastgoedkantoor een video marketingplan voor de lange termijn.

Het is belangrijk om een langetermijnvisie te hebben voor wat u wilt bereiken met uw YouTube-kanaal. Consistent te zijn met uw productie, videolengte, afbeeldingen en promo’s is erg belangrijk.

Je kan video’s maken van je woningaanbod en listings maar daarmee alleen ga je niet populair worden. Een professioneel videokanaal heeft een programmatie en maakt eigen producties als podcast, waarin onderwerpen in de diepte worden uitgewerkt en interviews worden afgenomen.

Video als hulplijn met tutorials en insidertopics zij ook altijd dankbaar.

Doe aan dienstbetoon met je kanaal en help je kijkers doorheen het hele traject dat samen gaat met de aan en verkoop van een eigendom. Met titels als “ Hoe sluit je een lening af “ en  “ Wat doet de notaris “ kan je goed scoren etc …

Schakel ook influenzers in, vooral micro influenzers die lokaal sterk zijn kunnen uw populariteit een boost geven.

En maak ook video over je buurt en wijk waarin je actief bent . Dit is echt nog onontgonnen terrein in België .

Makelaars die de buurt aan prijzen en panden aanduiden in video is nog niet veel gezien

Video is de “ big thing “ voor vastgoed marketing.  YouTube maakt het gemakkelijk om video’s te uploaden en deze vervolgen te plaatsen op je website.

Verder  is het leuk om ook de nieuwe eigenaars een video te laten opnemen. Zo kan je als makelaar een video “ we verhuizen “ schenken bij het afsluiten van een koop.  You tube is Tik Tok niet dus doe geen video’s met danspasjes. Hou je kanaal professioneel.

Publiceren op You Tube:

Een goede planning is gewenst zorg voo een duidelijke programmatie wil je 1 x per week video posten dat is prima maar ook 1x per maand is goed zolang het maar duidelijk is wanneer er een nieuwe aflevering komt. Maak een programmatie !

Pinterest:

Pinterest afmetingen:

https://help.pinterest.com/nl/business/article/pinterest-product-specs

Pinterest content:

Mensen zoeken vaak voor inspiratie op Pinterest. De prospect die naar oplossingen zoekt op pintereest zit vaak in de think fase. Pintererst is een erg goede plek om afbeeldingen van woningen die je in je verkooplijst hebt te delen. Dus hier kan je erg goed je woningaanbod delen. Pintrest is een soort digitaal prikbord. Hoewel Pinterest niet zozeer gericht is op interactie en communicatie, leent het zich heel goed voor het opbouwen van klantenbinding en het versterken van merkrelaties.

Het principe is eenvoudig: gebruikers verzamelen afbeeldingen en andere publicaties op hun borden, of het nu hun eigen publicaties zijn of die van een andere gebruiker. Deze “borden” zijn gestructureerd per thema. Het is ook mogelijk om andere gebruikers te volgen en hun inhoud in je nieuwsfeed op te nemen.

De advertentiemogelijkheden bestaan uit zogenaamde gesponsorde pins, deze worden gemengd met de andere inhoud. De kunst op Pinterest is om goed de pinnen en vooral om gepind te worden.

Tips voor het gebruik van Pinterest in onroerend goed.

Maak memorabele afbeeldingen om je uw inhoud samen te stellen want Pinterest is erg visueel gericht. Afbeeldingen die slecht ontworpen zijn of gemakkelijk te vergeten zullen resulteren in slechte resultaten en kennen snel een exit van Pinterest.

Maak ook “Rich pins “, zo  kan je zeer vlot connectie linken naar je website.

Elke woning of toppic waarover je schrijft pinje je best een 3 tal prachtige afbeeldingen. Dit is van vitaal belang voor uw succes op Pinterest.  Er zijn verschillende gebruikersvriendelijke websites en programma’s die beschikbaar zijn die het gemakkelijk maken om grote, opvallende afbeeldingen te maken.  Mijn favoriete App om afbeeldingen te maken voor mijn inhoud en andere marketingstukken is Canva. Maar ik werk ook graag met Snapseed en Adobe XD.

Canva is een gratis website, met betaal optie ,waarmee je graphics van alle formaten kunt maken en ook foto’s kunt kopen.

Als je je Pinterest aanwezigheid aan het opbouwen bent, moet je ervoor zorgen dat je lokale borden aanmaakt en om snelheid in populariteit te halen wordt je best lid van enkele krachtige groepen. Het potentieel van pinterest is onderbenut in België.

Publiceren op Pinterest:

De beste tips voor makelaars op Pinterest – Focus op lokaal en wordt lid van krachtige groep boards. Post 2x per week en laad niet al je beelden in 1 x maar verspreid de publicatie over enkele dagen. Pin zelf relevante inhoud die je concept versterken.

Deze cheat cheet is enig in Belgë:

Je kan op diverse plaatsen info verzamelen over het gebruik van Social media platformen maar deze cheatsheet voor Sociale Media Netwerken is enig omdat hij afgestoetst is voor de Belgische vastgoedsetor. Ik wens jullie veel gebruiksgemak .

Hiermee kan je weer verder bouwen aan een mooie verhaal en een beresterk merk.  Social media platformen maken deel uit van je marketing strategie .

Heeft U vragen aan Vastgoed Tips dan beantwoorden we die graag. Stuur je vraag via de invulform.

Hoe je uw social media netwerken tot een succes kan uitbouwen daar helpt Het Kantoor mee.