Wat is Clubhouse voor de immosector?

Vastgoed Tips 05 Clubhouse

# 05 Clubhouse en makelaardij

Clubhouse het social audio platfom waar iedereen het over heeft. De schrik van een FOMO is een bijzonder aantrekkingskracht. Het “sexy” image  van een Iphone elite en het bewezen concept van “invited only” zorgen toch wel dat Clubhouse op je wishlist komt.

Er roert wat in social media landschap. Wat is Clubhouse voor de immosector? Vastgoed Tips heeft voor u reviews van andere auteurs nagelezen. Matt McGee zette één en ander op een rijtje voor de Amerikaanse makelaars in zijn podcast. Vastgoed Tips zorgt hierbij  voor een interpretatie van deze podcast. We zien ook wel dat er een privacy probleem is bij het gebruik van deze app en dan in bijzonder bij het delen van alle contactnummers van je telefoon. Dus dat is wel een belangrijk punt. Lees de blog van Charlotte Meindersma via Charlotteslaw.nl  Clubhouse de juridische onmogelijkheden. De link zit onderin de blog.

Intussen heeft China reeds een blokkade ingezet tegen Clubhouse maar het platform groeit razendsnel. Denk even terug aan begintijd van Uber, dat kleurde sterk buiten de lijntjes bij hun introductie en ze staan er nog steeds. Disruptive concepten komen meestal wat onverwacht. Clubhouse heeft alvast enkele kenmerken om een niche in te vullen.

Waar is clubhouse te vinden het tevinden?

Clubhouse app

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een vrij nieuw social media platform gebaseerd op audio en live conversaties. Op het moment dat ik dit schrijf, is het nog in beperkt en Clubhouse werkt alleen op iPhones (sorry, Android gebruikers).

Je kunt nu een gebruikersnaam reserveren, maar je kunt alleen lid worden als een bestaande gebruiker je uitnodigt. Als je lid wordt, vraagt de app naar onderwerpen die je interesseren en stelt een groep gebruikers voor die je misschien wilt volgen. Op die manier is het vergelijkbaar met sommige andere sociale netwerken.

Maar daarna is het echt anders. Er is geen schrijven in Clubhouse, afgezien van het invullen van uw lid profiel. Er worden geen status updates, foto’s, video’s, of iets dergelijks gepost.

Het is volledig op audio gebaseerd. Gebruikers beginnen chatrooms waar ze letterlijk in hun telefoon praten en iedereen in de kamer hoort wat er gezegd wordt. Als je wilt deelnemen aan het gesprek, klik je op de knop “hand opsteken” om de moderators te waarschuwen. (Ze kunnen de knop uitzetten als ze op een gegeven moment geen nieuwe sprekers meer willen toelaten). De meeste chatrooms hebben een thema, maar sommige zijn willekeurig/open gesprek.

Clubhouse gebruiken is deels podcast, deels conferentie, deels webinar. In sommige kamers houden de moderators het bij een presentatie met een vaste groep sprekers die een specifiek onderwerp bespreken; er kan al dan niet een vraag en antwoord voor het publiek zijn. Andere chatrooms zijn meer gebaseerd op vragen en antwoorden, waar iedereen in de zaal naar het “podium” kan gaan en een vraag kan stellen. Sommige zijn meer open chat zoals je zou hebben op een groot groepsdiner met 10-12 mensen aan de tafel. De meeste discussies die ik heb gehoord waren op zijn minst interessant, en sommigen deelden enorm informatieve en nuttige informatie.

In tegenstelling tot podcasts en sommige conferenties, zijn de chats allemaal vluchtig. Niets wordt opgenomen/opgeslagen om later te beluisteren. Als je de live chat mist, heb je het gemist. Vanwege dit, zijn sommige makelaars die het organiseren van chat rooms erachter te komen dat ze nodig hebben om hun chatrooms te herhalen.

Extra TIP : plan chats op vaste tijden elke dag of eens keer per week.

Hoe gebruik je Clubhouse voor vastgoed

Kunnen makelaars Clubhouse gebruiken om hun zaak te laten groeien? Absoluut, zelfs nu het nog zo nieuw en klein is. Je beste kans voor nu is om Clubhouse te benaderen als een B2B opportuniteit, een plek om te netwerken met collega-agenten. De userbase is waarschijnlijk te klein om te verwachten dat je de kandidaat kopers en verkopers zult vinden op de app. Hier zijn een aantal ideeën die nu van toepassing zijn, en een aantal die van toepassing kunnen zijn als Clubhouse groeit.

Tips en ideeën gericht op immo agenten

1) Start chat rooms om je expertise te delen.

Zoals vermeld , zijn er agenten die chats organiseren om te praten over hoe zij sociale media gebruiken, over video marketing, tips voor het genereren van leads, etc. Alles zoals dit is een geweldige kans om jezelf voor te stellen aan andere agenten. Maria Jeantet doet een chat elke dinsdag om 11:00 a.m. PT over “Listing Strategies and Best Practices.” Tony Baroni, een van HomeLight Elite agenten, en twee van zijn collega’s zijn net begonnen met een regelmatige chat op dinsdagen om 19:00 ET. Ik luisterde mee op de eerste, waar agenten spraken over de geplande  strategieën en tactieken die ze gebruiken om meer doorverwijzingen te krijgen. Het was fantastisch.

2) Netwerk met andere agenten.

Het is nog steeds een kleine onderbasis , maar zoals ik hierboven al zei, er zijn een heleboel slimme en invloedrijke mensen in deze industrie die de app gebruiken. Je zult hen ontmoeten als je luistert en deelneemt aan chats. Lees hun profielen. Volg degenen die slim en interessant klinken. Ik zie een TON van netwerken actief – agenten ontmoeten elkaar voor de eerste keer, netwerken … je weet hoe het werkt.

3) Start met referral chatrooms.

Ik zie agenten chatrooms  starten voor het specifieke doel van het maken van leads en verbindingen buiten hun markten. Dit is het laag-hangende fruit van Clubhouse op dit moment. Het zou me helemaal niet verbazen als agenten al warme leads via Clubhouse oppakken, of op zijn minst hun database van agenten uitbreiden naar wie ze verwijzingen kunnen sturen en ontvangen.

4) Doe een regelmatig  je geplande terugkerende chat

Organiseer je chat-show waar je vragen beantwoord over uw makelaardij / kantoor.

Dit is een ander netwerk idee voor degenen die geïnteresseerd zijn in het werven er recruteren van agenten om uw makelaardij, of zelfs als je gewoon wilt een info delen in de sector van makelaardij (misschien wel een idee voor Vastgoed Tips).

Tips en ideeën gericht op consumenten

Clubhouse lijkt op dit moment meer B2B dan B2C, dus veel van deze ideeën zijn dingen die de app nodig zal hebben om te evoluren en te  groeien om niet-agenten aan te trekken.

1) Host een regelmatig geplande chat  met Q&A over uw eigen stad / gemeente.

Tom Tezak heeft dit gedaan met een aantal van zijn agent-vrienden in Hawaii, het creëren van een chatroom genaamd “Vraag ons alles over verhuizen naar Hawaii.” Ik heb in twee van zijn chats, en hoewel het publiek was niet groot (misschien 20-30 luisteraars per keer), zag ik Tom zich elke keer voorstellen aan 4-5 mensen (dat wil zeggen, niet-agenten) die denken over verhuizen naar Hawaï. Wat een geweldige kans!

Tom heeft de luxe om gevestigd te zijn in een markt met een bestemming zoals Hawaï. Ik denk niet dat dit zou werken als ik een chat zou openen over verhuizen naar mijn woonplaats ( Merel beke  er zijn nog niet genoeg mensen op Clubhouse. Maar als je in New York City, Los Angeles, Miami, Phoenix, Las Vegas, Seattle, enz. bent, zou het kunnen. En het hoeft niet te gaan over “verhuizen naar” je woonplaats. Het kan gewoon “Vraag ons iets over wonen in…….” zijn of een ander onderwerp dat je helpt je te presenteren als de lokale expert.

2) Organiseer een praatje over hoe het onroerend goed proces werkt.

Denk in termen als koper / verkoper workshops, maar binnen Clubhuis omgeveing . Ik heb al een paar chatrooms als deze gezien, maar ze hadden niet veel luisteraars. Het is misschien nog te vroeg voor dit, tenzij je de informatie algemeen genoeg houdt om relevant te zijn voor mensen in elke markt.het concept om klantcentrisch te werken blijft relevant

3) Host een chat over uw lokale woningmarkt.

Als de app aanslaat in uw markt, zou u wekelijkse marktupdates kunnen doen op Clubhouse, zoals degene die u misschien al doet op YouTube/Facebook. Maar daar lijkt het nu nog te vroeg voor. Dit lijkt me voor België toch wat moeilijk anno 2021 het aantal facebook communities is hier niet zo sterk als in de VS. Een Clubhouse over je lokale voetbal dat moet wel sneller lukken denk ik

 

4) Host een chat met  interviewen en portretteren lokale zakelijke leiders en helden .

Je ziet het soms op media als Linkedin Live of Youtube kanalen . Als de app in uw markt ooit van de grond komt, zou u hetzelfde kunnen doen op Clubhouse. Nogmaals, het lijkt te vroeg op dit moment. Maar een talkshow in audio vorm lijkt vanzelfsprekend

Clubhouse Vastgoed Tips

Zoals ik hierboven al zei, Clubhouse is nog steeds Apple-only en invite-only. Als u een uitnodiging krijgt, stel ik voor dat u op zijn minst uw gebruikersnaam reserveert, zelfs als u nooit van plan bent hem te gebruiken. Misschien bedenkt u zich ooit en bent u blij dat u uw naam hebt.

 

  • Volg veel mensen die je interesseren.

Hoe meer mensen je volgt, hoe meer verschillende chatrooms Clubhouse je zal laten zien als je de app opent. (Ik zou graag met je in contact komen, dus zoek op “matt mcgee” of mijn gebruikersnaam @mattmcgee en ik zou tevoorschijn moeten komen).( McGee auteur van dit artikel)

  • Ontvolg (of volg niet) mensen die je niet interesseren.

Meer dan op welk ander sociaal platform dan ook, moet je selectief zijn in wie je volgt op Clubhouse. Anders zul je je afvragen waarom de app je steeds voorstelt om deel te nemen aan vreemde chatrooms met volslagen onbekenden.

  • Gebruik een gemakkelijk te zien avatarfoto waarop je gezicht te zien is.

Veel gebruikers hebben felle kleuren achter hun hoofdfoto gezet om onze avatars te laten opvallen in de zee van luisteraars in elke chatroom.

  • Schrijf een sterk profiel waarin je uitlegt wie je bent en wat je doet.

Praat over uw onroerend goed achtergrond en ervaring. Veel agenten nemen hun telefoon en e-mail contact info om het gemakkelijker te maken om verbinding te maken uit de app. Kijk naar andere profielen om een aantal ideeën te krijgen.

  • Zoek naar kamers waar ze leren hoe je Clubhouse gebruikt.

Je krijgt daar waarschijnlijk wel wat goede tips en info… Ik in ieder geval wel. (Als je in de app bent maar niet in een chatroom, ben je in “de hal”. Dit is waar je ziet in welke kamers je volgers zijn. Clubhouse biedt ook een “Explore” knop die je andere kamers laat zien die je misschien leuk vindt. Dat is waar de Clubhouse hulp/tip kamers vaak verschijnen voor mij).

  • Luister mee in chats en doe mee wanneer je kunt.

Ga het podium op als je een goede vraag te stellen hebt of iets waardevols toe te voegen hebt. Hoe meer je deelneemt en waarde toevoegt, hoe meer volgers je zult krijgen. En Clubhouse zal je uitnodigingen geven om te gebruiken hoe meer je dingen doet die verder gaan dan alleen luisteren en loeren.

  • Breng een kritisch oor naar Clubhouse,

net zoals je dat bij ieder ander zou doen. Je kan dus tussenkomen als dit op eengepast moment komt,bvb om wat verkeerde informatie op te helderen die een spreker had gedeeld . Gisteravond hoorde ik een business / onroerend goed coach delen wat ik dacht dat slecht marketing advies was. Niet alles wat je hoort in Clubhouse is correct, relevant, of van waarde.

 

Matt McGee :Auteur van de oorsprongtekst, podcast .

Charlotte Meindersma : Bekeek dit weekend de kleine lettertjes van Clubhouse

https://www.charlotteslaw.nl/clubhouse-de-juridische-onmogelijkheden/

Hoe start ik met clubhouse ?

Clubhouse new users guide